Lækre opskrifter til mad og drikke i festligt selskab
Når det kommer til, at planlægge en fest. Er maden og drikkevarerne ofte i centrum for opmærksomheden. Uanset om du holder en fødselsdag. Et bryllup eller også en uformel sammenkomst med venner. Kan de rette opskrifter gøre hele forskellen. I denne artikel vil vi præsentere nogle lækre opskrifter til både mad og drikke. Der vil imponere dine gæster og skabe en festlig stemning.
Det første skridt mod, at skabe et mindeværdigt festmåltid er, at vælge retter. Der er både velsmagende og lette, at forberede. Herunder finder du nogle ideer til appetitvækkere. Hovedretter og dessert og lækre drinks. Der passer perfekt til enhver festlig lejlighed.
Appetitvækkere. Små lækkerier til starten af festen
Appetitvækkere er essentielle for, at sætte den rette stemning ved starten af din fest. De skal være lette, at spise med fingrene og gerne kunne laves i forvejen. Her er to forslag.
1. Mini tarteletter med rejer. Start med, at lave små tarteletskaller af butterdej eller også køb færdige skaller fra supermarkedet. Fyld dem med en blanding af kogte rejer; Mayonnaise. Citronsaft. Dild og lidt hakket rødløg. Pynt med en skive citron eller også lidt friske dildkviste før servering.
2. Grøntsagsstænger med hummus. Skær gulerødder. Agurker. Peberfrugter og selleri i stænger. Server dem sammen med en cremet hummus lavet af kikærter. Tahini. Hvidløg og citronsaft. Hummus kan laves dagen før og opbevares i køleskabet indtil servering.
Disse småretter vil helt sikkert vække appetitten hos dine gæster og give dem noget lækkert, at snacke på mens de mingler.
Hovedretter. Uforglemmelige smagsoplevelser
Når det kommer til hovedretterne. Er det vigtigt, at vælge retter der kan tilfredsstille forskellige smagsløg. Her præsenterer vi to fantastiske opskrifter. En klassisk ret og en vegetabilsk mulighed.
1; Kylling i rødvin. Denne klassiske franske ret kræver lidt tid, men belønner dig med dybe smagsnuancer. Start med, at brune kyllingestykker i olie sammen med løg. Gulerødder og champignon. Tilsæt rødvin (gerne Bourgogne). Bouillon og timian og laurbærblade. Lad retten simre i ca. 1 time indtil kyllingen er mør. Server den varm sammen med kartoffelmos eller også friskbagt brød for, at opsuge den lækre sauce.
2. Vegetarisk lasagne. For dem der ønsker et grønnere alternativ kan du lave en lækker vegetarisk lasagne fyldt med spinat. Ricottaost og tomatsauce. Start med, at sautere løg og hvidløg inden du tilsætter hakkede tomater og krydderier som basilikum og oregano. Skift lagene mellem lasagnepladerne. Spinatblandingen og ostene inden du bager det hele ved 180 grader i ca. 40 minutter.
Denne kombination af kylling i rødvin eller også vegetarisk lasagne vil helt sikkert tilfredsstille dine gæsters sult!
Desserter. Afslutning på måltidet
Desserten er ofte højdepunktet ved ethvert måltid. Den søde afslutning som efterlader alle glade! Her har vi to opskrifter som både ser flotte ud på bordet, men også smager fantastisk;
1. Chokoladefondant. En klassiker blandt desserter! Smelt mørk chokolade sammen med smør over vandbad indtil det er glat. Pisk æggehviderne stive mens du langsomt tilsætter sukkeret for, at lave marengs; Fold derefter chokoladeblandingen forsigtigt ind i æggeblommerne før du hælder blandingen i smurte ramekiner (små portionsforme). Bag dem ved 200 grader i ca 10-12 minutter, så de stadig har flydende midte når de tages ud. Server straks!
2. Bananis-sorbet. For noget lettere kan du lave bananis-sorbet; Blend modne bananer indtil de bliver glatte. Tilsæt lidt citronsaft for friskhed! Hæld blandingen over i en skål and fryse indtil fast; Rør rundt hver halve time, så sorbeten bliver luftig.
Lækre drinks til festen
Sammenholdt med maden skal drikkevarerne også være uundgåelige! Her præsenterer vi to spændende drinks. én alkoholisk variant og én alkoholfri mulighed.
Cocktail. Mojito. En frisk mojito gør sig godt som velkomstdrink! Muddle friske mynteblade sammen med sukker (eller også honning) og limejuice; Fyld glasset op med knust is før du hælder rom over; Top op med sodavand - pynt evt yderligere Med mynteblade & lime.
Beverage. Agurk-lime vand. For dem der ønsker noget alkoholfrit kan agurk-lime vand være et hit! Skær agurkeskiver & limeskiver ned i kold vand - lad trække minimum 30 min, så smagene infuseres.
Kombinér din menu
Når man sammensætter sin menu til festligt selskab handler det ikke kun om individuelle retter, men også hvordan disse spiller sammen som helhed. Sørg derfor for variation imellem retterne - tænk på farverne. Texturerne & smagene når man planlægger hvad man skal servere;
I sidste ende handler det om glæden ved samvær. Samt gode snakke over god mad & drikke! Med disse opskrifter håber vi. Du føler dig inspireret til dit næste arrangement; Samtidig sørger for dine gæster får nogle uforglemmelige oplevelser!